13:00

Jitex Mölndal BK U

Referat: Älvsborgs FF DJ - Jitex U

Dags för andra träningsmatchen, denna gång borta mot Älvsborgs FF som vi inte har så mycket erfarenhet av sedan tidigare. Vad vi förstått på deras ledare tidigare så kommer de i år att spela i två serier, Div 4 Dam samt junior klass 3, och det var i huvudsak det senare laget vi mötte idag, gissningsvis kryddat med några tjejer tilltänkta för seniorspel.
Vi testar ett nytt spelsystem idag jämfört med den första matchen och kanske är det orsaken till att vi startar lite försiktigt och låter Älvsborg ta hand om spelet till en början. De har en snabb och duktig tjej längst fram i mitten som de matar upp bollar på och det ger oss en del problem till en början innan vi sätter press lite tidigare på deras uppspel.
Efter ca 10 min börjar vi hitta rätt med passningarna och kan börja rulla bollen i laget och vi hittar ytorna ute på kanterna både genom ytterforwards och offensiva mittfältare. Och det är på ett sådant läge som vi kan ta ledningen med 1-0 efter 10-15 minuter av matchen.
Efter målet går vi in i en period där vi spelar riktigt bra och kan komma fram i många riktigt bra lägen. Vi har tagit över matchen nu och håller kommandot resten av halvleken.
Lite justeringar av platser i halvlek och när vi kommer ut igen så sätter Älvsborg en hög press på vår backlinje. Vi får lite problem att spela oss upp från backlinjen men när vi väl kommer upp på mittplanen så hittar vi åter passningsvägarna och vi har åter igen många bra lägen men utan att riktigt få till det sista. Men riktigt kul att se alla kombinationer mellan anfallare som spelar ihop för första gången.
Matchen håller ett högt tempo och vi kan inte lugna ner spelet och hålla bollen i laget på samma sätt som i första matchen, mycket beroende på pressen från motståndarna. Men det är lika för båda lagen och det höga tempot gör att matchen mattas av mot slutet av andra halvlek.
Vi vinner matchen med 1-0, rättvist tycker vi sett till spel och målchanser även om det lika gärna kunnat sluta 5-4 till oss. Vi gör åter en bra match denna gången mot en tuffare motståndare, både spelmässigt och fysiskt. Och vi håller med ledarna i Älvsborg om att det var en trevlig match med både spel och kamp. Bra spelat tjejer!